dissabte, 19 de juny del 2010

tots tenim secrets

Tots tenim secrets
EAN | 9788497916820
Editor | Cossetània Edicions
Autor | Carme LAFAY
Estado | Disponible
Año de edición | 2010
Número de edición | 1
Páginas | 150
Idioma | català
Encuadernación | Rústica
Dimensiones | 16X23
II premio de narrativa marítima Villa de Cambrils Josep Lluís Savall 2009

SINOPSIS DE LA EDITORIAL

Tots tenim secrets és una història de misteri ambientada al Baix Empordà i a Miami, en un entorn de vaixells i de mar, en un ambient de gent adinerada, superficial i egoista. L’Helena, que per moltes frustracions i diverses soledats es troba en un moment crític de la vida, comença a sentir un odi desmesurat envers el seu marit quan s’adona que l’està enganyant. El procés mental que en resulta la durà a planifi car el seu assassinat. Desitja sobretot salvar l’estreta relació que manté amb l’Àlex, el fill que no és fill de la parella, i protegir-se de la vergonya d’un divorci. Passió, frustració i engany convergeixen en un món on les fites són els diners i el poder.

RESENYA..
Tots tenim secrets de Carme Lafay es la primera obra en català d'aquesta autora. Jo no havia llegit res d´ella i m'ha semblat una novella molt fàcil de llegir però a la vegada el misteri que crea fa que no la vulguis deixar. Els diners ,el poder, la passió, el divorci, la frustració, la soledat son els ingredients que fan que la narració sigui molt actual.Tots tenim secrets és una història misteriosa. Al començament de la novella haig de dir que m'indignava per la manera que tracta a la dona, però has de seguir llegint per adonar-te que el tractament es reversible. M'ha agradat perquè està ambientada al Baix Empordà; comença precisament a Platja d'Aro, on tenen El Vaixell, El Joncols i es a l'Estartit. on succeeixen altres episodis. Descriu tota la costa marítima. Es digna de llegir. Comença per San Joan i acaba una altre San Joan que determina el final d'una relació.
Narrada en primera persona es ella l'Helena que ens va explicant tot com succeeix. La seva mare la Rosa te un paper important junt amb altres protagonistes com son els amics: Alèxis ,Guillem i Bàrbara i com no, el seu fill Alex.
L'Helena es una dona que deixa la dansa per dedicar-se al marit,en Norbert. Carme Lafay l'autora va iniciar estudis de dansa a L'institut Del Teatre, mes tard fa medicina que es el que es dedica L'Helena (serà l´alterego?): També la novella te homenatges als musics clàssics.
El començament de la novella es molt engrescadora, però va massa depressa en el desenllaç, tant, que ATENCIÓN SPOILER trobo que es massa casual que L´Alex trobi el brillant i la manera de com el troba; dient axó no crec que desvetlli res, tot al contrari llegiu la novella i dieume si tinc raó o no. FIN DEL SPOILER
La Carme Lafay escriu molt be. Aquets relats que succeeixen a les nostres terres donen molt de si potser que no s'identifiqui una en cap del protagonistes però si en l'ambient i en el paisatge.