dilluns, 22 de febrer del 2010

“Historia de un matrimonio”



tertúlia 12 de gener 2010


“Historia de un matrimonio” (SALAMANDRA)
Autor :Andrew Sean Greer
Pàgines 224p. - 15,00 €


Erem el ple aquesta vegada amb la sorpresa de que hi havia com a tertuliana la Mercedes Milá , se que puntualitzar el nom de la mercedes pot sonar snob però desde el meu entendre va ser molt enriquidor les seves opinions.
El llibre es l'historia d'un matrimoni quasi perfecta ambientat l'any 1953 que ella la Pearlie cuida el seu marit, Holland, de delicada salut home que torna de la guerra de Corea,estem també en l'època de la segregació racial ,puntualització important en lalectura del llibre.
Durant la trama de la lectura es presenta a la vida d´ells un amic company de guerra del seu marit i li fa a ella una proposta no es la proposta que tot seguit ens pensem ...
Tracta també de temes com el misteri de la bellesa física, de l'educació del fills
Es una novel·la que no passa pràcticament res , una novel·la que es millor que ningú expliqui res mes del que expliquem
El tema del matrimoni no es tema al meu entendre de grans sorpreses, l'autor ens explica que li va donar l'idea del llibre una historia que li explicava la seva avia en els anys 50, es veu que un dia un senyor es va acostar a ella i li va confessar que havia sigut amant del seu avi–(el seu marit) -durant la segona guerra mundial. Probablement,diu l'autor, que va ser una invenció de la seva avia que era una mentidera però es aquí que li va volgué donar una versió a la novel·la " historia de un matrimoni"

Llibre de tertúlia per el dia 02/02/2010 W. G. SEBALD, Austerlitz, Anagrama, Llibre recomanat per la Teresona i la Pilar