dilluns, 14 d’abril del 2008

tertúlia literaria "interpetación de un asesinato "

tertúlia literària 5 febrer 2008
Interpretació de un asesinato
Jed Tubenfeld Anagrama 23 euros traducció Jesús Zuliaca edició setembre 2007
Llibre que no ha sigut ben rebut per uns quants de la tertúlia inclús el llibre ha enfadat i no l´han acabat
sol passar en les lectures, no a tothom agraden però al ser un llibre sobre el psicoanàlisi la tertúlia ha sigut amena
Interpretacion de un asesinato ...Psicoanàlisis es fer el tafaner en les coses
Tenim una vida mental subconscient reprimim constantment els nostres desitjos sexuals prohibits i les agressivitats que desvetllen que aquest desitjos,es manifestin en els somnis , la vida amorosa no es patètica sols es desnodrida , diu el llibre .
Jung rebutja a Edip nega que les experiències de quan érem petits siguin l´origen de la neurosi.
el viatge que va fer Sigmund Freud a l´any 29/ d´agost de 1909 junt amb C. Jung i Ferenzi a Nova York es l´escenari d´aquesta historia .es troba un cadàver d´una jova víctima a lo millor d´un joc sexual o d´un sàdic assassí en sèrie, al dia següent un altre víctima Nora Acton pot escapar d´un atac que sembla del mateix assassí però ha perdut la veu i pateix amnèsia es quan entre el doctor Younger que la psicoanalitza i es en Freud qui supervisa les sessions.La narració alterna la primer i la tercera persona .es una historia d´intriga i assassinats vist desde Yourcer psicoanalista de ficció
Bernard Sachs, Allen Starr, Charles Loonis Dana eren neuròlegs molt poderosos d´Amèrica de l´escola somàtica .
creien que tota infermetat nerviosa es deu a una anomalia neurològica no a causes psicològiques , no creuen en els traumes de l´infància no creuen que la repressió sexual sigui la causa de les dolencies mentals .
ningú consultaria a un neuròleg quan veiessin de que les infermetats psicològiques les cura la psicologia no la fisiologia .
Freud deia que l´infelicitat ens la causa el no poder alliberar-nos del nostres records i com alliberar-nos dels nostres records ? ... recordant los .
la relació de Freud i el mon shakespearià que l´autor Rubenfeld mostra en la novella es degut a uns texts de Freud que parlen sobre Hamlet .
Ningú te que avergonyir-se de la seva petita dosis de neurosi.segons Freud tenim que aprendre a oblidar el seu passat , l´infermetat mental existeix quan s´esta obsessionat amb el passat
he llegit que la novella serà portada al cine
pròxim llibre de tertúlia 04/03/2008 Viajes con Herodoto