dimecres, 28 d’abril del 2010

Angels de pedra

Títol: Àngels de pedra
Autora: Rosa Pagès
Editorial: Cossetània
Col·lecció: Notes de color, núm. 31
ISBN: 978-84-9791-663-9
PVP: 14,40 euros


Rosa Pagès es una autora de Reus que ens explica amb una prosa molt dolça i olorosa ,dons comença la novel·la en aquesta estació de l'any on s'olora la farigola florida i l'olor de romaní ,una historia realitat/ficció on l'escenari es Reus, la seva ciutat ,relata el pas del modernisme de principis de segle i s'acaba en la setmana tràgica, ara precisament ha fet 100 anys .

La novella tracta un tema històric on la terra era propietat municipal cosa que ens pot sorprendre hores d'ara on el capitalisme està a flor de pell.

Els personatges d'aquesta novella coral son de diferents classes socials ,treballadors i burgesos amb els seus conflictes i diferencies .

Ens relata amb precisió dins la trama, la pintura d'un quadre falsificat, també les vagues dels obrers que ens fa sentir molt d´aprop.

Hi ha un personatge que s´en va a EEUU i ens porta a Barcelona a traves de Reus una ciutat jardí, es un arquitecte de l'època

L'àngel de pedra es dons un símbol modernista una figura que hi ha a l'entrada de l´institut/manicomi Pera Mata de Reus

Rosa Pagès tracte el tema de la bogeria amb molta cura i els escenaris de la ciutat ens els fa sentir molt propers fins i tot els que no som de Reus.